lördag 29 december 2007

Familjen Jonssons årskrönika 2007

År 2007 är ett år som kommer att ihågkommas i familjen Jonsson. Mycket har hänt som har varit till stor välsignelse för oss alla.
Lite axplock om vad som hänt:
  • Tove och Henrik gifte sig i Juni
  • Tim tog examen från Fryshuset
  • Patrik började på ICA
  • Mia har utvecklat sin affärside
  • Adam har börjat gymnasiet
  • Miranda har börjat med solosång
  • Max spelar handboll för Djurgården
Men för att inte gå händelserna i förväg börjar vi från början.
Till vår stora glädje fick Tove sitt hjärta bortsvept av Henrik. Det var överraskande för oss alla men till nyåret friade Henrik och Tove sa ja, planeringen startade igång med full fart. ganska snart såg Mia och jag att det skulle komma att bli en tuff juni månad. Tove och Henrik planerade in sitt bröllop en vecka efter det att Tim haft sin examen från gymnasiet.
Våren flög iväg och förberedelserna tog fart för bröllopet. En vacker junidag vigdes Tove och henrik i templet i Västerhaninge. Det var ett fantastiskt ögonblick, att få vara med när ens första dotter gifte sig. De var så vackra tillsammans. När ceremonier var över bar det av till Tyresö slott för en middag med familjen. Tiden flög iväg i familjens sällskap och det blev dags för mottagningen i vänners sällskap. Väl framme möttes brudparet av en stor skara, vi räknade inte dem alla. Presenter, dans, sång och skratt avslutades med en fantastisk tårtuppsättning av Henriks far Jan, en tårtbakare av hög klass. (Tack Jan!) När dagen var tillända for brudparet vidare för en veckas vistelse i Grekland. När allt var över var det ett gäng trötta bröllopsfirare som flyttade alla paket till deras lägenhet, de fyllde en hel bil.







Under våren hade Tim utmaningen att återhämta sig från en operation av hans ena knä vars korsband blivit avslitet och behövdes repareras. I februari låg han inför kniven på Artoklinikens skickligaste kirurg och operationen blev verkligen lyckad. med hjälp av sjukgymnastik och träning är Tim tillbaks på basketplanen igen. Det är verkligen roligt! bra jobbat Tim! Veckan innan Toves bröllop hade Tim sin efterlängtade examen från Fryshusets naturlinje. vad vi förstår har det varit tre bra år för Tim där studiemetodik och tempo passat honom bra. Nu bär det av ut i vuxenlivet med de utmaningarna som det innebär.


Våren innebar många utmaningar coh erfarenheter. Mia hade möjlighet att vid flera tillfällen föreläsa om färg och stil. det fortsatte med att hon genomförde en kurs som pågick över ett antal tillfällen under hösten. Resultatet var strålande och Mia har tagit fram en kurs som på sitt sätt är unik. Utmaningen nu blir att gå vidare i detta. Under hösten började Mia på distributionscentret i Västerhaninge. Vi i familjen gläds över detta då Mia har fått detta jobb. I övrigt har Mia jobbat på med att vara familjens centrum. Vad skulle vi göra utan dig, Mia!


Patrik har efter 10 år på WM-data fått chansen att prova på något annat. Idag jobbar han på ICA IT och ansvarar för utvecklingen av ICAs centrala Logistiksystem. att han bytt jobb märks nog framför allt av de sena kvällarna. men han trivs. Under året har han tagit an ett antal utmaningar. Cykel har varit temat: en motorcykel inhandlades, Vätternrundan, 30 mil,klarades av med slit i motvind, Birkebeinerrittet,9 mil, ett mountainbikelopp i Lillehammer, Norge gick av bara farten. Kommande året 2008 ligger Vasaloppet som ett mål. De runt i kring hävdar att han är i en 45 års kris medans Patrik tycker det bara är roligt!


Under året har mycket hänt för oss alla och mitt i året fick vi en välbehövlig semester i Spanien.Mia, Patrik, Miranda och Adam åkte ned en vecka innan Max och Tim anlände. Där hade vi sköna dagar med mycket sol, bad och salta vågor. Det var med inte lite längtan att få vara kvar lite längre som vi flög hem till kalla Sverige. Härligt hade vi det hursom helst. Lite av det ser ni i bildspelet.

Max har under året utvecklats som spelare i handboll. Då han kämpar med sin takykardi, har kombinationen bra mediciner och en målinriktad träning gjort att han nu under hösten gått framåt med stormsteg. Under våren blev han kontrakterad av Djurgården som spelar i div ! med ambitionen att ta sig vidare till allsvenskan. efter en tuff start på säsongen har han nu börjat göra stora framsteg, hanfår spela allt mer, förvaltar tiden bra, gör allfler mål som han förväntas. Några smällar händer det atthan får ta, då gärna med framtanden. Vid en match fick han en armbåge i munnen så tanden flög allvrden väg. Dock hade han fått den utslgen förra säsonegen så han komut på banan 10 mínuter senare. För er som vill följa hans framfart titta på http://www.difhandboll.se/. Lycka till kommande säsong.

Adams utveckling har skett på två fronter, dels inom basketen dels inom musiken. Inom idrottens värld har han stora sportsliga framgångar med det lag han spelar. Det är i stort sett oslagna sedan ett år tillbaka, endast ett av europas bättre lag i samma ålder har slagit dem. Det är givetvis roligt men det kräver en hel del av resande fram och tillbaka till Fryshuset där han har gått i skolan och dessutom tränat på kvällarna. Från vårterminen kommer han att börja på Fredrika Bremer skolan för att komma ifrån långa resor samt att vara närmare sina kompisar i rockbandet Pahra. där spelar han numera leadguitar från att ha börjat som basist. Musik och basket är livet just nu för Adam. Lycka till med båda under året som kommer.


Utmaningar har även Miranda fått unsder året. Hon och hennes klasskamrater sjunger för full hals välljudande och till stor glädje för hennes föräldrar. Att hon är musikalisk har visat sig på ett mycket prktiskt sätt då hon i skolan har haft bruksspel. Där har de spelat piano och detta har hon fortsatt att jobba vidare på under året. Nu fyller hon hela huset med musik hon själv spelar. För något år sedan började hon ta sånglektioner och detta har utvecklats så att nu går hon på solosång för en mycket bra lärare. Nu vänttar vi på att få höra henne på någon konsert framöver. Om ni vill vara med och lyssna får ni hålla kontaketn så berättar vi när det kommer under året. I övrigt tar hon stort ansvar som kamratstödjare i skolan. Det gör hon med stor glädje och entusiasm. i detta är hon ett strot exempel för oss alla.
Vi är tacksamma för alla de underbara tillfällen vi haft tillsammans med er, släkt och vänner. Vi uppskattar all er kärlek och stöd. Som familj känner vi oss rikt välsignade i det att vi har er alla.
Med en önskan till er alla att ni får ett härligt 2008, GOTT NYTT ÅR!




1 kommentar:

Kämpeback sa...

Hej på er

Ni verkar ha haft ett bra & händelserikt år, hoppas att Jul & Nyårs helgerna varit goda mot er.

Vi från Grönåker önskar er minst ett dubbelt så bra 2008 som 2007 var för er, så håll bara i er & njut av framgångarna som kommer att rasa in under året.

OBS! Kom ihåg att det är Årets Skoterman igen den 1 Mars i Grönåker !

Ha det så otroligt bra & lycka till med allt, tack för att ni finns !!

Ulf Kämpeback